Priprava Pravilnika o delovnem času

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 19. 03. 2019

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 3

Cena: 39,00 EUR

Vsebina:

Delovni čas je eden pomembnejših elementov delovnega razmerja za delodajalca in delavca, saj opredeljuje obdobje, v katerem delavec opravlja delo in je na voljo delodajalcu. Opredelitev delovnega časa in njegovo urejanje se po eni strani povezuje z delodajalčevo pristojnostjo organiziranja delovnega procesa, po drugi strani pa z delavčevo možnostjo usklajevati poklicno in zasebno življenje. Gre torej za pomembno vprašanje delovnega razmerja, ki mu velja posvetiti posebno pozornost.

Delovni čas se pri delodajalcu lahko ureja tudi s splošnim aktom – Pravilnikom o delovnem času. Tak pravilnik sicer ni obvezen, je pa lahko vseeno izjemno koristen. S pravilnikom o delovnem času lahko namreč delodajalec uredi vsa vprašanja, povezana z delovnim časom pri njem, pri čemer mora upoštevati določbe Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) oz. drugih predpisov ter zanj zavezujočih kolektivnih pogodb, če te obstajajo. Ob tem velja tudi opozoriti, da že 31. člen ZDR-1 glede vsebine pogodbe o zaposlitve predvideva, da se lahko delavec in delodajalec v pogodbi o zaposlitvi glede dnevnega in tedenskega delovnega časa in razporeditve delovnega časa sklicujeta na zakone, kolektivne pogodbe, pa tudi splošne akte delodajalca.

Na seminarju bomo predstavili, kaj sploh je pravilnik o delovnem času, kdaj in kako ga delodajalec sprejme ter kaj pravilnik o delovnem času v praksi običajno vsebuje, o tem pa bomo opozorili tudi na določbe ZDR-1, ki jih je pri urejanju delovnega časa v pravilniku treba upoštevati.


Predavatelji:

Urška Krivec je strokovna sodelavka v Odvetniški pisarni Bohl. Znotraj odvetniške pisarne se ukvarja s civilnim, delovnim in kazenskim pravom. Od leta 2017 za Verlag Dashöfer piše strokovne članke, pripravlja odgovore ter izvaja spletne seminarje in spletne klepetalnice.
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih