Tveganja na tujih trgih

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 16. 04. 2019

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 10

Cena: 39,00 EUR

Vsebina:

Poslovanje podjetij na tujih trgih je neposredno povezano z različnimi tveganji. Podjetja skoraj ne morejo poslovati brez tveganj in tega se morajo pred vstopom na tuje trge dobro zavedati.

Vzroki za relativno visoko stopnjo tveganj izvirajo predvsem iz zelo različnih okolij svetovnih trgov: političnih, pravnih, finančnih, gospodarskih, kulturnih in tehnoloških.

Zelo pomembno pa je zavedanje podjetij, da poznajo najpogostejše vrste tveganja, jih pravočasno predvidijo, prepoznajo in ustrezno zavarujejo.

Na spletnem seminarju se boste seznanili z najpogostejšimi vrstami tveganj in na kakšen način posamezna tveganja zavarujemo z različnimi instrumenti in postopki. Ravno tako boste izvedeli, kje pridobite temeljne informacije o tveganjih na tujih trgih.


Predavatelji:

Ivanka Šenk Ileršič, mag. ekonomskih znanosti s področja mednarodnega marketinga, ima dolgoletne izkušnje na vodstvenih in vodilnih mestih na področju internacionalizacije podjetij ter trženju in prodaji njihovih izdelkov na tujih trgih. V podjetjih, kjer je bila zaposlena, je zgradila in organizirala celotno prodajno mrežo na trgih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije. Njena velika prednost je znanje tujih jezikov, brez katerega bi bilo delo na tujih trgih praktično nemogoče. V zadnjih 5 letih je sodelovala z različnimi slovenskimi podjetji na področju svetovanja pri vstopanju na tuje trge, iskanju novih poslovnih partnerjev (kupcev), raziskavi trga, operativni izvedbi (formalno-pravni del) izvoznega poslovanja (naročanje, pogodbe, sejmi, reklamacijski postopek itd.). Je višješolska predavateljica za predmete Mednarodno poslovanje, Trženje in Prodaja ter avtorica učbenikov s tega področja. Pred kratkim je izdala tudi obsežno knjigo - priročnik Mednarodno poslovanje.

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih